+359 882 653 036; +359 700 20 680 office@zopplus.com

Макар и изпълнени с нова пролетна надежда, последните седмици продължават да са под знака на извънредното положение и всички мерки, предприети за трайно преодоляване на сполетялото ни глобално изпитание.

За да сме релевантни на настоящата ситуация, за водещ материал на броя избрахме професионалния разрез на последните методически указания на Агенцията по обществени поръчки, който предлага на нашето внимание водещият ни консултант г-н Ивайло Стоянов. Под критичния експертен микроскоп на автора са подложени всички обяснителни документи, създадени в рамките на безпрецедентната методологическа активност на АОП по прилагане на Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, обявено с решение на Народното събрание от 13 март 2020 г. (ЗМДВИП). С много бележки и пояснения г-н Стоянов добавя стойност към указанията като превежда на езика на практиката дори някои по-енигматични послания на Агенцията, като не спестява и неудобни истини за (не)казаното в указанията.

За високата полезност на броя пълноценно допринасят и другите статии – прегледът на практиката по осъществяване на предварителен контрол чрез случаен избор, представен от г-н Валентин Панчев, традиционният аналитичен прочит на юриспруденцията по прилагане на ЗОП на д-р Полина Цокова, материалът относно възможностите при използване на кориджендум, рубриката с отговори на въпроси от практиката и другите анонси.

Пазете се и ако имате нужда от съдействие, ние сме насреща! Защото дори и на разумно разстояние, сме по-силни заедно!

Приятно и ползотворно четене!


А ето и какво може да намерите на страниците на броя:

ТЕМА НА БРОЯ

ИЗВЪНРЕДНИ СЪВЕТИ

Методически указания на Агенцията по обществени поръчки относно прилагане на ЗОП в условията на извънредното положение

Ивайло Стоянов

ДРУГИ АКЦЕНТИ

Ако желаете Списание „ЗОП ПЛЮС“ да е Ваш помощник в областта на обществените поръчки и през 2020 г., може да осъществите това като станете абонати или поръчате отделни броеве на телефон 0879 279 180 или e-mail zopplus@gmail.com.

Станете част от общността на ЗОП ПЛЮС!

ПОВЕЧЕ ЗА АБОНАМЕНТА ТУК

Share This